Купажист

Купажист

Купажист - це фахівець з купажування.

Під купажуванням розуміють поєднання декількох вихідних сортів продукту, взятих в певних пропорціях, для отримання найбільш вдалого варіанту.

Метод купажування використовують у виробництві вина, віскі, коньяку, чаю, соків, меду, кави та тютюну.

Для того щоб приготувати певний сорт чаю експериментують з великою кількістю інгредієнтів, поки не вийде шукана композиція смаку і аромату. Наприклад, купаж чаю «Лісові ягоди» може складатися із чорного чаю, сушених ягід малини, полуниці, вишні, ожини та інших.

ОБОВ'ЯЗКИ КУПАЖИСТА

  • ведення та контроль процесу приготування купажу;
  • контроль завантаження інгредієнтів, дотримання технологій і рецептури приготування купажу;
  • участь у розробці рецептури;
  • проведення дегустації;
  • вибір найбільш вдалого варіанта купажу;
  • участь в очищенні обладнання і організація ремонту, при необхідності;
  • контроль використання сировини і витратних матеріалів;
  • ведення документації.

Для того щоб стати купажистом, необхідно здобути вищу освіту в галузі харчових технологій. Наприклад, для купажиста, який працює з вином, це може бути спеціальність «Технології продуктів бродіння та виноробства».

Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!

Рекомендовані навчальні заклади
Останні новини
Нонфікшн як інструмент саморозвитку та особистісного зростання

У часи, коли світ змінюється з блискавичною швидкістю, найкращою стратегією є інвестиції в саморозвиток та особистісне зростання. І саме нон фікшн література стає тим джерелом знань, що формує нове мислення.

Читати далі
ТОП предметів для занять з репетитором в Україні: що найчастіше обирають школярі

Ринок репетиторських послуг в Україні стабільно зростає, і певні предмети користуються особливо високим попитом. 

Читати далі
EB-2 віза: Можливості для українських професіоналів

У цій статті ми розповімо, як українці можуть використовувати візу EB-2 для досягнення кар'єрних цілей, які професії найперспективніші, як підготуватися до подачі заяви і як подолати можливі труднощі.

Читати далі