Ресторанний критик

Ресторанний критик

Ресторанний критик - це людина, яка добре розбирається в кулінарії і стандартах ресторанного бізнесу, яка пише статті-відгуки, описуючи свої особисті враження від відвідування того або іншого закладу громадського харчування.

Ресторанний критик докладно «розбирає» заклад на плюси і мінуси. Ця інформація може бути корисна для людей, які полюбляють ходити в ресторани та часто це роблять. На підставі відгуку ресторанного критика людина може вирішити, йти йому в той або інший ресторан чи ні.

Оцінка ресторанного критика складається з декількох складових. Це, в першу чергу, асортименти запропонованих блюд і алкогольних напоїв, цінова політика та кухня в цілому. Крім того, велика увага у відгуках приділяється загальній атмосфері в закладі. Тут можна написати про інтер'єр, музику, освітлення. І, звичайно ж, не можна залишити без уваги критиків рівень професіоналізму обслуговуючого персоналу.

Початківець-критик ресторанів повинен володіти рядом якостей, знань і вмінь, для того щоб домогтися успіху в професії та поваги з боку читачів і навіть рестораторів. Адже справедлива критика – це не привід скандалити, це можливість виправити помилки і зробити свій заклад краще.

Глибокі теоретичні і практичні знання у світовій кухні та у ресторанному бізнесі, завжди не упереджене відношення до того ресторану, в якому належить провести «інспекцію», вміння красиво і грамотно викладати свої думки, непідкупність і чесність – це складові успіху в професії ресторанного критика.

Щоб стати ресторанним критиком, бажане мати вищу освіту в області журналістики або ресторанної справи.

Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!

Рекомендовані навчальні заклади
Останні новини
Професії майбутнього в сфері будівництва та міського господарства

 

Сьогодні активно впроваджуються технологічні інновації в сфері будівництва та міського господарства, що, безумовно, спричинить за собою появу нових фахівців на ринку праці.

Читати далі
Затребуваний фахівець: доглядальниця-помічниця

Доглядати за хворими і людьми похилого віку неймовірно складно, тут необхідно не тільки терпіння, а й певні навички, доброта душі і вільний час, який не завжди є у близьких людей.

Читати далі
Гід-екскурсовод з України – про життя та роботу на грецькому острові Санторіні

Наталія Коваленко – гід - екскурсовод на грецькому острові Санторіні. Про культурні особливості та роботу екскурсовода, адаптацію в Греції Наталія розповіла в інтерв'ю для PoProfessii.in.ua

Читати далі