Кухар

Кухар

Кухар - фахівець з приготування їжі на професійному рівні.

Професія кухаря завжди була і буде затребуваною. Кухарі потрібні практично скрізь: від закладів громадського харчування (їдальні, кафе, ресторани, готелі) до інших громадських закладів (школи, середньо-спеціальні і вищі навчальні заклади та інші).

Рівень зарплати кухарів залежить від місця роботи. Наприклад, зарплата шкільного кухаря значно відрізняється від оплати праці кухарі в ресторані. Все залежить від людини. Для гарної кар'єри в даному виді діяльності важливі амбіційність, високий рівень підготовки, наявність творчої жилки, вміння організувати роботу команди, лідерські якості та, безумовно, любов до своєї роботи.

ОБОВ'ЯЗКИ КУХАРЯ

  • приготування різних блюд згідно з рецептами;
  • складання меню;
  • розробка нових рецептів блюд;
  • управління діями молодшого персоналу на кухні;
  • робота на спеціальному кухонному обладнанні;
  • складання списку необхідних продуктів, оформлення замовлення і контроль якості продуктів, що поставляються;
  • облік витрат сировини;
  • контроль підтримки стану робочого приміщення і обладнання відповідно до необхідних санітарно-гігієнічних норм;
  • контроль дотримання вимог до гігієни співробітників.

Стати кухарем можна декількома способами:

перший – закінчити спеціальні курси кухарів;

другий – здобути середню спеціальну освіту в профтехучилищі або технікумі;

третій – здобути вищу освіту в одному із профільних ВНЗ, в яких готують технологів та шеф-кухарів.

Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!

Рекомендовані навчальні заклади
Останні новини
MUST HAVE НАВИЧКИ МАЙБУТНЬОГО ПРОФЕСІОНАЛА

Ринок праці в наш час - живий організм, що постійно змінюється і підлаштовується під потреби швидкоплинного часу.

Читати далі
МЕДИЧНІ ПРОФЕСІЇ МАЙБУТНЬОГО

Сьогодні біотехнології та медицина розвиваються як ніколи стрімко і мають велику потребу в професіоналах, про існування спеціалізацій яких ми з вами раніше навіть не здогадувалися. 

Читати далі