Ресторатор - це людина, яка управляє рестораном, контролюючи роботу кожного його підрозділу. Часто ресторатор також є власником або співвласником ресторану.
Професія ресторатора досить багатогранна. Гарний ресторатор повинен мати знання, навички та вміннями практично всіх співробітників ресторану: офіціанта, кухаря, сомельє, метрдотеля, менеджера ресторану, фінансового директора. Ресторатор, можна сказати, живе на роботі і роботою.
ОБОВ'ЯЗКИ РЕСТОРАТОРА
- розробка (коректування) концепції ресторану;
- контроль дотримання стандартів і політики ресторану;
- організація роботи ресторану та безперебійної взаємодії всіх його підрозділів;
- контроль фінансів (аналіз прибутку, аналіз витрат);
- взаємодія з постачальниками (контроль оформлення замовлень і якості продуктів та товарів, що поставляються);
- робота зі співробітниками (прийом на роботу, навчання, звільнення);
- робота з гостями: спілкування, залучення;
- участь у вирішенні питань з контролюючими органами;
- розробка стратегії розвитку і просування ресторану та контроль її реалізації.
На сьогоднішній день існує багато спеціальних курсів і програм для рестораторів. Крім того, можна здобути вищу освіту в сфері ресторанного бізнесу. Однак, для того щоб стати ресторатором і побудувати вдалу кар'єру, крім певних знань і вмінь, кандидат у ресторатори повинен мати лідерські якості, бути амбіційним і впевненим у собі, творчо розвиненим, позитивною людиною та, найголовніше, любити свою справу.
ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВСТУПУ*
Сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання з предметів:
- українська мова та література
- математика або історія України
- географія або іноземна мова
Спеціальність: « Готельно-ресторанна справа».
* Інформація для вступу в різних ВНЗ може відрізнятися.
Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!