Купажист

Купажист

Купажист - це фахівець з купажування.

Під купажуванням розуміють поєднання декількох вихідних сортів продукту, взятих в певних пропорціях, для отримання найбільш вдалого варіанту.

Метод купажування використовують у виробництві вина, віскі, коньяку, чаю, соків, меду, кави та тютюну.

Для того щоб приготувати певний сорт чаю експериментують з великою кількістю інгредієнтів, поки не вийде шукана композиція смаку і аромату. Наприклад, купаж чаю «Лісові ягоди» може складатися із чорного чаю, сушених ягід малини, полуниці, вишні, ожини та інших.

ОБОВ'ЯЗКИ КУПАЖИСТА

  • ведення та контроль процесу приготування купажу;
  • контроль завантаження інгредієнтів, дотримання технологій і рецептури приготування купажу;
  • участь у розробці рецептури;
  • проведення дегустації;
  • вибір найбільш вдалого варіанта купажу;
  • участь в очищенні обладнання і організація ремонту, при необхідності;
  • контроль використання сировини і витратних матеріалів;
  • ведення документації.

Для того щоб стати купажистом, необхідно здобути вищу освіту в галузі харчових технологій. Наприклад, для купажиста, який працює з вином, це може бути спеціальність «Технології продуктів бродіння та виноробства».

Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!

Рекомендовані навчальні заклади
Останні новини
Найбільш високооплачувані професії 2022 року: Топ-10

Дати точний прогноз, які професії будуть «найбільш грошовими» через 5-15 років, складно. Але однозначно можна спрогнозувати, за що платитимуть в Україні найбільше 2022 року.

Читати далі
Рейтинг зарплат програмістів у Києві у 2021 році

Зима 2021 року розпочалася зі свіжого опитування, опублікованого на порталі DUO, щодо рівня зарплат українських програмістів. Акцент був зроблений на українських розробників програмного забезпечення.

Читати далі
Куди вступати: найперспективніші професії 2024-2025 років

Щорічно нові молоді спеціалісти, закінчивши своє навчання, починають активний пошук роботи. Пропонуємо ознайомитися зі списком одних з найбільш привабливих напрямків для навчання в найближчі 5 років.

Читати далі