Кухар - фахівець з приготування їжі на професійному рівні.
Професія кухаря завжди була і буде затребуваною. Кухарі потрібні практично скрізь: від закладів громадського харчування (їдальні, кафе, ресторани, готелі) до інших громадських закладів (школи, середньо-спеціальні і вищі навчальні заклади та інші).
Рівень зарплати кухарів залежить від місця роботи. Наприклад, зарплата шкільного кухаря значно відрізняється від оплати праці кухарі в ресторані. Все залежить від людини. Для гарної кар'єри в даному виді діяльності важливі амбіційність, високий рівень підготовки, наявність творчої жилки, вміння організувати роботу команди, лідерські якості та, безумовно, любов до своєї роботи.
ОБОВ'ЯЗКИ КУХАРЯ
- приготування різних блюд згідно з рецептами;
- складання меню;
- розробка нових рецептів блюд;
- управління діями молодшого персоналу на кухні;
- робота на спеціальному кухонному обладнанні;
- складання списку необхідних продуктів, оформлення замовлення і контроль якості продуктів, що поставляються;
- облік витрат сировини;
- контроль підтримки стану робочого приміщення і обладнання відповідно до необхідних санітарно-гігієнічних норм;
- контроль дотримання вимог до гігієни співробітників.
Стати кухарем можна декількома способами:
перший – закінчити спеціальні курси кухарів;
другий – здобути середню спеціальну освіту в профтехучилищі або технікумі;
третій – здобути вищу освіту в одному із профільних ВНЗ, в яких готують технологів та шеф-кухарів.
Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!