Сталевар

Сталевар

Сталевар - це фахівець з плавлення і переплавки металів.

Не секрет, що метали і сплави неможливо отримати без вогню, дров і витратних матеріалів (руди або мінералів). Тому фахівцю-сталевару «за службовим обов’язком» належить працювати з важкою вагою, гарячими печами і курними масами. Однак, навіть незважаючи на це, професія сталевара сьогодні вважається однією з найпрестижніших робочих спеціальностей. Пов'язане це, звичайно ж, з високою оплатою праці, привабливим соціальним пакетом і можливістю раннього виходу на пенсію.

ЩО РОБИТЬ СТАЛЕВАР

  • отримує завдання на виготовлення сплаву;
  • запускає спеціальну піч (кисневий конвектор, мартенівська або вакуумна піч і т.д.);
  • готує матеріал для плавлення;
  • робить виплавку металу;
  • виймає готовий метал;
  • готує його до подальшого транспортування.

ВИМОГИ ДО СТАЛЕВАРА

  • спеціальна освіта;
  • досвід роботи в якості підручного;
  • знання основ сталеварного виробництва і тонкощів виготовлення різних сплавів;
  • міцне здоров'я;
  • витривалість;
  • готовність працювати в складних умовах.

Професію сталевара, як правило, обирають сильні, міцні і витривалі чоловіки. Багато сталеварів дійсно люблять свою роботу і отримують задоволення від процесу виробництва якісної сталі.

Бажаєте навчитися загартовувати метал і стати сталеваром? Тоді зверніть увагу на профільні навчальні програми в спеціальних навчальних закладах.

А для того щоб у майбутньому займати керівні посади, необхідно здобути вищу профільну освіту, наприклад, за спеціальністю "Виробництво сталі і феросплавів" або "Металургія чорних металів. Виробництво сталі".

Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!

Рекомендовані навчальні заклади
Останні новини
MUST HAVE НАВИЧКИ МАЙБУТНЬОГО ПРОФЕСІОНАЛА

Ринок праці в наш час - живий організм, що постійно змінюється і підлаштовується під потреби швидкоплинного часу.

Читати далі
МЕДИЧНІ ПРОФЕСІЇ МАЙБУТНЬОГО

Сьогодні біотехнології та медицина розвиваються як ніколи стрімко і мають велику потребу в професіоналах, про існування спеціалізацій яких ми з вами раніше навіть не здогадувалися. 

Читати далі