Технолог харчового виробництва - це фахівець, який відповідає за те, щоб процес приготування продукції відповідав нормам і заданим технологіям.
Професія технолога харчового виробництва завжди була і є затребуваною. Такі фахівці потрібні на м'ясокомбінатах, молочних заводах, кондитерських фабриках, хлібопекарнях та інших підприємствах, пов'язаних з виробництвом продуктів харчування.
ОБОВ'ЯЗКИ ТЕХНОЛОГА ХАРЧОВОГО ВИРОБНИЦТВА
- організація процесу виробництва і контроль дотримання технологій приготування продукту;
- розробка технологічних карт і рецептів для нового продукту;
- складання заявок на необхідну сировину та контроль своєчасного її отримання;
- контроль і оцінка якості сировини та готової продукції;
- вивчення нових харчових технологій та їхнє впровадження;
- розробка заходів щодо зниження собівартості продукції;
- контроль дотримання працівниками санітарних норм і правил;
- навчання персоналу;
- контроль списання сировини;
- участь в інвентаризації.
Для того щоб стати технологом харчового виробництва, потрібно мати вищу технологічну або середню технічну освіту в області харчового виробництва. Однак великі підприємства все-таки частіше вимагають від кандидата мати саме диплом про вищу освіту.
ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВСТУПУ*
Сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання з предметів:
- українська мова та література
- математики
- хімія або історія України
Спеціальність: "Харчові технології", спеціалізації: "Харчові технології та технологічний менеджмент у ресторанному бізнесі", "Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів", "Технології харчових продуктів тваринного походження".
* Інформація для вступу в різних ВНЗ може відрізнятися.
Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!