Технолог харчового виробництва

Технолог харчового виробництва - це фахівець, який відповідає за те, щоб процес приготування продукції відповідав нормам і заданим технологіям.

Професія технолога харчового виробництва завжди була і є затребуваною. Такі фахівці потрібні на м'ясокомбінатах, молочних заводах, кондитерських фабриках, хлібопекарнях та інших підприємствах, пов'язаних з виробництвом продуктів харчування.

ОБОВ'ЯЗКИ ТЕХНОЛОГА ХАРЧОВОГО ВИРОБНИЦТВА

  • організація процесу виробництва і контроль дотримання технологій приготування продукту;
  • розробка технологічних карт і рецептів для нового продукту;
  • складання заявок на необхідну сировину та контроль своєчасного її отримання;
  • контроль і оцінка якості сировини та готової продукції;
  • вивчення нових харчових технологій та їхнє впровадження;
  • розробка заходів щодо зниження собівартості продукції;
  • контроль дотримання працівниками санітарних норм і правил;
  • навчання персоналу;
  • контроль списання сировини;
  • участь в інвентаризації.

Для того щоб стати технологом харчового виробництва, потрібно мати вищу технологічну або середню технічну освіту в області харчового виробництва. Однак великі підприємства все-таки частіше вимагають від кандидата мати саме диплом про вищу освіту.

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВСТУПУ*

Сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання з предметів:

  1. українська мова та література
  2. математики
  3. хімія або історія України

Спеціальність: "Харчові технології", спеціалізації: "Харчові технології та технологічний менеджмент у ресторанному бізнесі", "Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів", "Технології харчових продуктів тваринного походження".

* Інформація для вступу в різних ВНЗ може відрізнятися.

Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!

Рекомендовані навчальні заклади
 УКРАЇНСЬКА ІНЖЕНЕРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ (УІПА)
  • Статус:
    Державний
  • Адреса:
    вул. Університетська, 16
  • Телефон приймальної комісії:
    (057) 731-25-63, (057) 733-78-43
  • Місто:
    Харків
 Одеська національна академія харчових технологій, м. Одеса
  • Статус:
    Державний
  • Адреса:
    вул. Канатна, 112
  • Телефон приймальної комісії:
    (048) 712-40-88, (048) 722-80-99, (048) 718-97-09
  • Місто:
    Одеса
Останні новини
Топові професії у кіберспорті

Кіберспорт вже давно перестав бути просто розвагою. Він перетворився на глобальну індустрію, яка дуже швидко розвивається, залучає мільйони професіоналів, фанатів та гравців по всьому світу.

Читати далі
Переваги та недоліки занять із репетитором

Вагаєтесь, чи потрібен вашій дитині репетитор? Дізнайтеся про всі переваги та недоліки індивідуальних занять.

Читати далі
Професії, що підлягають бронюванню від мобілізації в Україні 2024-2025

У 2024 році виникла гостра необхідність позначити професії, які мають підлягати бронюванню та встановити відповідні правила реалізації цього процесу.

Читати далі
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8