Купажист

Купажист

Купажист - це фахівець з купажування.

Під купажуванням розуміють поєднання декількох вихідних сортів продукту, взятих в певних пропорціях, для отримання найбільш вдалого варіанту.

Метод купажування використовують у виробництві вина, віскі, коньяку, чаю, соків, меду, кави та тютюну.

Для того щоб приготувати певний сорт чаю експериментують з великою кількістю інгредієнтів, поки не вийде шукана композиція смаку і аромату. Наприклад, купаж чаю «Лісові ягоди» може складатися із чорного чаю, сушених ягід малини, полуниці, вишні, ожини та інших.

ОБОВ'ЯЗКИ КУПАЖИСТА

  • ведення та контроль процесу приготування купажу;
  • контроль завантаження інгредієнтів, дотримання технологій і рецептури приготування купажу;
  • участь у розробці рецептури;
  • проведення дегустації;
  • вибір найбільш вдалого варіанта купажу;
  • участь в очищенні обладнання і організація ремонту, при необхідності;
  • контроль використання сировини і витратних матеріалів;
  • ведення документації.

Для того щоб стати купажистом, необхідно здобути вищу освіту в галузі харчових технологій. Наприклад, для купажиста, який працює з вином, це може бути спеціальність «Технології продуктів бродіння та виноробства».

Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!

Рекомендовані навчальні заклади
Останні новини
Як побудувати кар'єру в IT: гайд для початківців

Мрієте про успішну кар'єру в IT? Ми розповімо, з чого почати свою кар'єру, які навички для цього знадобляться і що насправді ховається за цими двома буквами - IT! 

Читати далі
Zeus як лідер команди: аналіз лідерських якостей Данила Тесленка

Популярний гравець у Кіберспорт Данило Ігорович Тесленко народився в м. Харків 8 жовтня 1987 року. Він починав грати в Counter-Strike. У кіберспорті відомий під псевдонімом Zeus. 

Читати далі
Безкоштовні освітні онлайн-ресурси для українців

З початку російської агресії мільйони українців залишилися без роботи, а їхні діти – без можливості навчатися в школах. З огляду на це деякі освітні онлайн-ресурси надали відкритий доступ до своїх курсів.

Читати далі