Ресторатор

Ресторатор

Ресторатор - це людина, яка управляє рестораном, контролюючи роботу кожного його підрозділу. Часто ресторатор також є власником або співвласником ресторану.

Професія ресторатора досить багатогранна. Гарний ресторатор повинен мати знання, навички та вміннями практично всіх співробітників ресторану: офіціанта, кухаря, сомельє, метрдотеля, менеджера ресторану, фінансового директора. Ресторатор, можна сказати, живе на роботі і роботою.

ОБОВ'ЯЗКИ РЕСТОРАТОРА

  • розробка (коректування) концепції ресторану;
  • контроль дотримання стандартів і політики ресторану;
  • організація роботи ресторану та безперебійної взаємодії всіх його підрозділів;
  • контроль фінансів (аналіз прибутку, аналіз витрат);
  • взаємодія з постачальниками (контроль оформлення замовлень і якості продуктів та товарів, що поставляються);
  • робота зі співробітниками (прийом на роботу, навчання, звільнення);
  • робота з гостями: спілкування, залучення;
  • участь у вирішенні питань з контролюючими органами;
  • розробка стратегії розвитку і просування ресторану та контроль її реалізації.

На сьогоднішній день існує багато спеціальних курсів і програм для рестораторів. Крім того, можна здобути вищу освіту в сфері ресторанного бізнесу. Однак, для того щоб стати ресторатором і побудувати вдалу кар'єру, крім певних знань і вмінь, кандидат у ресторатори повинен мати лідерські якості, бути амбіційним і впевненим у собі, творчо розвиненим, позитивною людиною та, найголовніше, любити свою справу.

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВСТУПУ*

Сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання з предметів:

  1. українська мова та література
  2. математика або історія України
  3. географія або іноземна мова

Спеціальність: « Готельно-ресторанна справа».

* Інформація для вступу в різних ВНЗ може відрізнятися.

Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!

Рекомендовані навчальні заклади
Останні новини
Професії майбутнього в сфері будівництва та міського господарства

 

Сьогодні активно впроваджуються технологічні інновації в сфері будівництва та міського господарства, що, безумовно, спричинить за собою появу нових фахівців на ринку праці.

Читати далі
Затребуваний фахівець: доглядальниця-помічниця

Доглядати за хворими і людьми похилого віку неймовірно складно, тут необхідно не тільки терпіння, а й певні навички, доброта душі і вільний час, який не завжди є у близьких людей.

Читати далі
Гід-екскурсовод з України – про життя та роботу на грецькому острові Санторіні

Наталія Коваленко – гід - екскурсовод на грецькому острові Санторіні. Про культурні особливості та роботу екскурсовода, адаптацію в Греції Наталія розповіла в інтерв'ю для PoProfessii.in.ua

Читати далі