Купажист

Купажист

Купажист - це фахівець з купажування.

Під купажуванням розуміють поєднання декількох вихідних сортів продукту, взятих в певних пропорціях, для отримання найбільш вдалого варіанту.

Метод купажування використовують у виробництві вина, віскі, коньяку, чаю, соків, меду, кави та тютюну.

Для того щоб приготувати певний сорт чаю експериментують з великою кількістю інгредієнтів, поки не вийде шукана композиція смаку і аромату. Наприклад, купаж чаю «Лісові ягоди» може складатися із чорного чаю, сушених ягід малини, полуниці, вишні, ожини та інших.

ОБОВ'ЯЗКИ КУПАЖИСТА

  • ведення та контроль процесу приготування купажу;
  • контроль завантаження інгредієнтів, дотримання технологій і рецептури приготування купажу;
  • участь у розробці рецептури;
  • проведення дегустації;
  • вибір найбільш вдалого варіанта купажу;
  • участь в очищенні обладнання і організація ремонту, при необхідності;
  • контроль використання сировини і витратних матеріалів;
  • ведення документації.

Для того щоб стати купажистом необхідно здобути вищу освіту в галузі харчових технологій. Наприклад, для купажиста, який працює з вином, це може бути спеціальність «Технології продуктів бродіння та виноробства».

Рекомендовані навчальні заклади
Останні новини
24.09.2020
ТОП-7 НАЙНОВІШИХ МОДНИХ ПРОФЕСІЙ ДЛЯ ДІВЧАТ

Останнім часом на українському ринку праці стало з'являтися все більше модних і цікавих професій для дівчат. Вони відрізняються своєю яскравістю, незвичайністю і, як правило, включають в себе нотки творчості.

Читати далі
09.08.2020
Список найпопулярніших професій для віддаленої роботи 2020 року

Сьогодні представники популярних професій у сфері дизайну, написання текстів, створення та просування сайтів цілком успішно можуть працювати як в офісі, так і віддалено.

Читати далі
30.05.2020
Професії майбутнього в сфері будівництва та міського господарства

 

Сьогодні активно впроваджуються технологічні інновації в сфері будівництва та міського господарства, що, безумовно, спричинить за собою появу нових фахівців на ринку праці.

Читати далі