Купажист

Купажист

Купажист - це фахівець з купажування.

Під купажуванням розуміють поєднання декількох вихідних сортів продукту, взятих в певних пропорціях, для отримання найбільш вдалого варіанту.

Метод купажування використовують у виробництві вина, віскі, коньяку, чаю, соків, меду, кави та тютюну.

Для того щоб приготувати певний сорт чаю експериментують з великою кількістю інгредієнтів, поки не вийде шукана композиція смаку і аромату. Наприклад, купаж чаю «Лісові ягоди» може складатися із чорного чаю, сушених ягід малини, полуниці, вишні, ожини та інших.

ОБОВ'ЯЗКИ КУПАЖИСТА

  • ведення та контроль процесу приготування купажу;
  • контроль завантаження інгредієнтів, дотримання технологій і рецептури приготування купажу;
  • участь у розробці рецептури;
  • проведення дегустації;
  • вибір найбільш вдалого варіанта купажу;
  • участь в очищенні обладнання і організація ремонту, при необхідності;
  • контроль використання сировини і витратних матеріалів;
  • ведення документації.

Для того щоб стати купажистом, необхідно здобути вищу освіту в галузі харчових технологій. Наприклад, для купажиста, який працює з вином, це може бути спеціальність «Технології продуктів бродіння та виноробства».

Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!

Рекомендовані навчальні заклади
Останні новини
Як стати ІТ-спеціалістом з нуля у 2025 році: покроковий гайд для початківців

У 2025 році технологічний сектор України продовжує бути одним із найдинамічніших напрямків для кар'єрного старту та розвитку.

Читати далі
Зірка чи проблема? Як емоції Трента Александера-Арнольда впливають на "Ліверпуль"

Трент Александер-Арнольд завжди був символом стабільності та майстерності на полі, але останнім часом його емоційність почала викликати запитання.

Читати далі
Не знаєшь, ким бути?

У цій статті ми поділимось корисними порадами, які допоможуть тобі знайти відповідь на питання «Ким бути».

Читати далі