Ремюер

Ремюер

Ремюер - це спеціально навчений працівник виноробної компанії, в обов'язки якого входить контроль процесу переведення осаду на пробку пляшки (процес ремюажа).

Процес ремюажа є одним з етапів шампанізації. Пляшки з дозріваючим ігристим вином поміщають шийками вниз на спеціальні пюпітри, щоб осад поступово зміщувався вниз по стінках до їхніх пробок. Ремюер переглядає кожну пляшку, періодично повертаючи і струшуючи її для кращого стікання дріжджового осаду.

ЩО РОБИТЬ РЕМЮЕР

  • контролює та регулює процес ремюажа;
  • спостерігає за правильністю установки пляшок у спеціальні пюпітри;
  • обробляє дріжджовий осад в пляшках шляхом похитування і поворотів пляшок у різні боки;
  • визначає момент закінчення бродіння в пляшках і дозрівання осаду (візуально, на смак і на запах);
  • розкриває пляшки та видаляє пробки разом з осадом;
  • спостерігає за правильністю вилучення пляшок зі спеціальних пюпітр.

МІСЦЯ РОБОТИ

Великі виноробні компанії та приватні виноробні, що випускають ігристі вина.

Професію «ремюер» можна здобути безпосередньо в процесі роботи у виноробній компанії під керівництвом досвідченого майстра.

Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!

Рекомендовані навчальні заклади
Останні новини
Як стати ІТ-спеціалістом з нуля у 2025 році: покроковий гайд для початківців

У 2025 році технологічний сектор України продовжує бути одним із найдинамічніших напрямків для кар'єрного старту та розвитку.

Читати далі
Зірка чи проблема? Як емоції Трента Александера-Арнольда впливають на "Ліверпуль"

Трент Александер-Арнольд завжди був символом стабільності та майстерності на полі, але останнім часом його емоційність почала викликати запитання.

Читати далі
Не знаєшь, ким бути?

У цій статті ми поділимось корисними порадами, які допоможуть тобі знайти відповідь на питання «Ким бути».

Читати далі