Ремюер

Ремюер

Ремюер - це спеціально навчений працівник виноробної компанії, в обов'язки якого входить контроль процесу переведення осаду на пробку пляшки (процес ремюажа).

Процес ремюажа є одним з етапів шампанізації. Пляшки з дозріваючим ігристим вином поміщають шийками вниз на спеціальні пюпітри, щоб осад поступово зміщувався вниз по стінках до їхніх пробок. Ремюер переглядає кожну пляшку, періодично повертаючи і струшуючи її для кращого стікання дріжджового осаду.

ЩО РОБИТЬ РЕМЮЕР:

  • контролює та регулює процес ремюажа;
  • спостерігає за правильністю установки пляшок у спеціальні пюпітри;
  • обробляє дріжджовий осад в пляшках шляхом похитування і поворотів пляшок у різні боки;
  • визначає момент закінчення бродіння в пляшках і дозрівання осаду (візуально, на смак і на запах);
  • розкриває пляшки та видаляє пробки разом з осадом;
  • спостерігає за правильністю вилучення пляшок зі спеціальних пюпітр.

МІСЦЯ РОБОТИ:

Великі виноробні компанії та приватні виноробні, що випускають ігристі вина.

Професію «ремюер» можна здобути безпосередньо в процесі роботи у виноробній компанії, під керівництвом досвідченого майстра.

Рекомендовані навчальні заклади
Останні новини
30.05.2020
Професії майбутнього в сфері будівництва та міського господарства

 

Сьогодні активно впроваджуються технологічні інновації в сфері будівництва та міського господарства, що, безумовно, спричинить за собою появу нових фахівців на ринку праці.

Читати далі
17.02.2020
КИТАЙ ЗАПРОШУЄ ВОЛОНТЕРІВ НА ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ 2022 У ПЕКІНІ

Стартував набір волонтерів для допомоги в організації і проведенні Олімпійських ігор 2022 року у Пекіні, які пройдуть з 4 по 20 лютого.

Читати далі
10.01.2020
ФОТОКОНКУРС від ООН
Організація Об'єднаних Націй проголосила 2020 Міжнародним роком охорони здоров'я рослин (МГОЗР). У зв'язку з цим було оголошено конкурс фотографій.
Читати далі