Ремюер - це спеціально навчений працівник виноробної компанії, в обов'язки якого входить контроль процесу переведення осаду на пробку пляшки (процес ремюажа).
Процес ремюажа є одним з етапів шампанізації. Пляшки з дозріваючим ігристим вином поміщають шийками вниз на спеціальні пюпітри, щоб осад поступово зміщувався вниз по стінках до їхніх пробок. Ремюер переглядає кожну пляшку, періодично повертаючи і струшуючи її для кращого стікання дріжджового осаду.
ЩО РОБИТЬ РЕМЮЕР
- контролює та регулює процес ремюажа;
- спостерігає за правильністю установки пляшок у спеціальні пюпітри;
- обробляє дріжджовий осад в пляшках шляхом похитування і поворотів пляшок у різні боки;
- визначає момент закінчення бродіння в пляшках і дозрівання осаду (візуально, на смак і на запах);
- розкриває пляшки та видаляє пробки разом з осадом;
- спостерігає за правильністю вилучення пляшок зі спеціальних пюпітр.
МІСЦЯ РОБОТИ
Великі виноробні компанії та приватні виноробні, що випускають ігристі вина.
Професію «ремюер» можна здобути безпосередньо в процесі роботи у виноробній компанії під керівництвом досвідченого майстра.
Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!