Винороб - це фахівець в області виноробства, який здійснює організацію виробництва вин і контроль дотримання встановлених технологічних режимів на кожному етапі виробничого процесу.
Технологи-винороби працюють на виноробних заводах.
ОБОВ'ЯЗКИ ВИНОРОБА
- управління виробництвом виноробної продукції;
- контроль дотримання технологічних схем приготування вин;
- участь у складанні купажів;
- проведення дегустаційних процедур;
- контроль якості сировини і готової продукції;
- контроль процесу розливу вина в пляшки;
- ведення технологічної документації.
Щоб стати виноробом і отримати кваліфікацію "технолог-винороб", необхідно здобути вищу спеціальну освіту за спеціальністю «Технологія продуктів брогдіння та виноробства».
Що стосується затребуваності професії винороб в Україні, то велика частка вакансій припадає на виноробні регіони країни, - це Одеська, Херсонська і Закарпатська області.
Як здобути вищу освіту в Чехії БЕЗКОШТОВНО?!